Ik zelf? Ik ben ervan onder de indruk! Omdat ik het zelf heb ervaren. Ik heb twee reïncarnatiesessies doorleefd en deel graag mijn bevindingen met jullie.

Even terug: wat is regressie?

Regressie betekent eigenlijk alleen maar: terug in de tijd. Ieder probleem is ergens ‘terug in de tijd’ begonnen. Dit begin kan liggen in een situatie zes maanden geleden, of in de vroege jeugd, of zelfs in een vorig leven, waardoor regressietherapie zich verdiept tot reïncarnatietherapie. Met reïncarnatietherapie is het mogelijk je vorige levens te herinneren. Niet iedereen zal zover terug hoeven gaan, maar het kan dus wel.

Regressie-reïncarnatietherapie is een intensief, veelal kort proces van individuele psychotherapie. Intensief, omdat gedurende een sessie van twee uur het probleem niet alleen mentaal, maar ook fysiek en emotioneel wordt benaderd en herbeleefd. Kort, omdat veelal na enkele sessies verbetering optreedt door het inzicht dat is verkregen in de oorzaak van het probleem.

Je hoeft niet te geloven in reïncarnatie, dit maakt niet uit voor het effect van de therapie. Het is wel belangrijk dat je, je open durft te stellen. Iedereen kan in principe deze therapie volgen. De verbale communicatie is essentieel voor deze therapie, dus kunnen horen en spreken is wel van belang. De therapie is minder geschikt voor mensen die emotieonderdrukkende medicijnen gebruiken, slaapmiddelen, drugs, of mensen die psychotisch zijn of daar erg gevoelig voor zijn.

Het nut van regressie-reincarnatietherapie

Het inzicht dat in de sessies wordt bereikt, versterkt je zelfvertrouwen en leidt tot verandering in je manier van denken, voelen en handelen. Het verleden kun je niet veranderen, wel je kijk daarop en de gevolgen daarvan op je huidige leven. Psychotherapie gaat uit van emotionele problemen. Deze kunnen zich echter ook lichamelijk uiten, denk maar aan spanningshoofdpijn, maagpijn vóór of na een stressvolle situatie, seksuele klachten, chronische buik- of rugklachten, allemaal lichamelijke aandoeningen die, wanneer er geen aanwijsbare lichamelijke oorzaak voor is, met regressie-reïncarnatietherapie vaak succesvol te behandelen zijn.

De problemen worden door de therapeut, in samenwerking met de cliënt, zo duidelijk mogelijk in kaart gebracht, waarna de oorzaak en instandhouding ervan worden opgespoord. In de sessies worden de essentiële gebeurtenissen die met het probleem te maken hebben, herbeleefd en in verband gebracht met gebeurtenissen in het huidige moment. Enkele voorbeelden waaraan in regressie-reïncarnatietherapie succesvol kan worden gewerkt: Stress, burn-out, angststoornissen, dwangmatig handelen, verlatingsangst, depressie, rouwverwerking, zowel recente rouw als het verwerken van een verlies uit de vroege jeugd, identiteitsstoornis (DIS), het innerlijk kind, verbeteren van je zelfbeeld, verbeteren van de omgang met jezelf en met anderen, hoogsensitiviteit:  van “overgevoelig” naar fijn sensitief.

Mijn reïncarnatiesessies

Voordat ik aan de sessies begon was ik nogal sceptisch. Ik stond er echter wel voor open en was ook zeer nieuwsgierig. Tijdens mijn sessies kwam ik tot mijn verbazing al snel terecht in een vorig leven. Het was in beide sessies erg emotioneel en nog steeds apart om te beseffen wat ik heb ervaren en wat er zich precies afspeelden. Ik zal een poging wagen …

Ik als oerafrikaans jongetje

Mijn vraag tijdens mijn eerste sessie was gericht op een kwaliteit: waar komt mijn wijsheid vandaan? Ik zal mijn vraag kort toelichten: als ik terug kijk naar mijn leven, de omgeving en mensen waar ik in ben opgegroeid kan ik niet plaatsen waarom ik ben zoals ik ben en op een jonge leeftijd al zoveel (intuïtief) weet. Ik krijg dit ook vaak terug van mensen uit mijn omgeving. Ik heb nooit kunnen plaatsen waarom dit zo was, het zat mij dwars omdat ik het verkrijgen van deze ‘kennis’ niet helemaal kon plaatsen in dit leven.

”Ik werd wakker in een vorig oerafrikaans leven als afrikaans jongetje waarbij ik op jonge leeftijd al veel vrijheid kreeg om te ontdekken. Mijn vader was op een jonge leeftijd al overleden aan een ziekte, een virus, en verder kan ik me hem niet goed herinneren. Ik heb 6 broers en zussen maar ik ben de jongste, ik ben een laatkomertje.

Ik leef alleen met mijn moeder in een stam, het leven is heel primitief. Ik was veel bij mijn moeder als kind, ik vertel haar fantasieverhalen en zij luistert. Naarmate ik ouder word hoor ik bij de jagers, omdat ik al heel snel gezien werd als natuurlijke leider, nam ik de leiding bij het jagen. Ik was trots dat ik andere kon verzorgen en dat zij dat zeer waardeerden. Ik heb aanzicht, word ouder en stamleider. Mensen komen naar mij voor adviezen, ondertussen jaag ik veel met de mannen en verzorgen we de vrouwen en kinderen.

Mijn moeder is inmiddels dood, ze is heel oud geworden en gestorven aan ouderdom. Het was een rustige dood, de medicijn man was erbij. Het laatste wat ze tegen me zij was: je bent een slimme jongen, zorg voor de anderen. Dit werd voor mij een missie. (Tijdens de sessie barst ik in huilen uit.) Mijn kracht en wijsheid gebruiken om anderen te verzorgen.

Inmiddels heb ik zelf een vrouw, ik heb een kind met haar, een zoontje, waar ik heel erg trots op ben. Mijn vrouw heeft ook kinderen van anderen mannen. Dit is echter heel normaal, we zijn een volk, een stam, we leven samen en delen samen. Vanuit liefde en eenheid.

Mijn zoon neemt de leiderschap over en ik krijg ruimte om met kleinkinderen te spelen en wijze verhalen te vertellen over het leven en overleven. Ik word ouder en zwakker, mijn lichaam raakt letterlijk op. Ik voelde mijn sterfte aan komen en ben weggegaan van de stam. Terug naar een plek waar ik altijd van kinds af aan zat als ik alleen wilde zijn. Deze boom gaf me rust, sereniteit.

Langzaam sterf ik hier, niemand weet dat ik hier ben. In alle rust ga ik, wetende dat ik het goed heb gedaan.

Langzaam treed ik uit mijn lichaam. Een tijd later word ik gevonden door mijn stam. Ze zijn verdrietig maar prijzen mijn dood en zingen en dansen om me heen. Het ziet eruit als een traditionele ceremonie. Dankbaarheid. Een tijdje waak ik over mijn stam totdat ik besef dat het ze goed zal gaan en ik weer verder moet.”

Doordat ik in dit vorig leven op een erg jonge leeftijd veel vrijheid heb gekregen om mezelf en de omgeving om me heen te ontdekken ben ik in staat geweest een leven te leiden waarbij ik mijn intuïtie en wijsheid heb ingezet om eenheid en samenhorigheid te creëren en anderen te ondersteunen. Doordat dit leven vrij primitief was waren er weinig afleidingen die me van mijn pad konden brengen. Ik leefde, zoals ze dat zeggen, vanuit mijn kernkracht.

Ik heb altijd het gevoel gehad ‘ouder te zijn’ dan mijn werkelijke leeftijd. Tijdens en de dagen naar de sessie drong het steeds meer tot me door dat ik dit gevoel niet meer hoef te parkeren maar mag laten stromen. Ik heb levens geleid die mij de wijsheid heb gegeven die ik vandaag de dag mag ervaren. En of dit fantasie is of werkelijkheid, dat maakt dan eigenlijk niet zoveel meer uit.

Ik als kruidenvrouw ‘heks’ in de prehistorie

In mijn tweede sessie (een week later) heb ik aandacht besteed aan mijn onzekerheid. En dan met name onzekerheid om mijn wijsheid te gebruiken en in te zetten. Ook dat was voor mij niet helemaal duidelijk, want als je die dingen weet, waarom kan ik er dan zo onzeker van worden? Waarom voel ik me dan snel raar of anders? Ik snapte het niet want diep van binnen ervaar ik die onzekerheid niet. Dit was dus een mooi thema om naar te kijken en ik klapte gelijk in het laatste moment van een vorig leven.

”Daar sta ik voor een grote groep mensen. Boos en schreeuwend kijken ze me aan. Ik werd veroordeeld voor zwarte magie. Tenminste dat is wat de mensen dachten. Voor mij was het gewoon mensen genezen met geneeskrachtige kruiden.

Ik werd als jong meisje geboren in een arm gezin met veel broers en zussen. We speelde veel buiten en verzonnen onze eigen spelletjes. Ik had veel plezier en lol en voelde me toen nog vrij. Maar ik kreeg weinig aandacht en liefde van mijn ouders. Toen ik ouder werd moest ik gaan werken in de stad (dorp) in een parfumeriewinkel. De eigenaar was een rijke machtige maar vooral ook verbitterde agressieve man die mij mishandelde als ik niet voldoende naar hem luisterde. Vrouwen werden in deze tijd ondergeschikt gesteld. Mannen waren de baas. Ik moest het dus maar gewoon accepteren en kon me er niet tegen verzetten.

Mijn baas was er gelukkig niet vaak zodat ik binnen de winkel toch een beetje vrijheid had. Hier kon ik mijn praktijken uit voeren. Ik had namelijk een gave en wist hoe ik planten en bloemen ook op een andere manier kon gebruiken om mensen te genezen. Er ontstonden veel roddels in het dorp waardoor er steeds meer geïnteresseerde kwamen die met zieke dierbaren zaten. Het gaf mij veel voldoening om deze mensen te kunnen helpen. Maar zoals vaak waren er ook mensen die tegen mij waren. En al snel kwam het woord terecht bij mijn baas. Boos kwam hij naar me toe omdat ik hem niet gehoorzaamde.

Dit was een heftige omslag in mijn leven en een van mijn laatste dagen. Hij mishandelde mij en sloeg me bont en blauw. Ik wis dat het mis was dus ik ging op de vlucht. In de dorp was het woord al uit dat ik een zogenaamde heks zou zijn. Ze gingen naar me op zoek. Tijdens mijn vlucht voelde ik me vrij want ik was weg maar ik wist niet waar ik naar toe moest gaan. Dagen verstopte ik me in de bossen, totdat ze me gevonden hadden. Ik werd veroordeeld en werd opgehangen. 

Overal was het een chaotisch en eenzaam leven met veel geheimen en negativiteit. Ik heb in dit leven nooit echt begrepen waarom het verkeerd was om mensen te helpen. Vol verwarring blaas ik mijn laatste adem uit.”

In een nabespreking met mijn therapeute werd er een koppeling gemaakt met mijn vorig leven en met dit leven. Op deze manier kan ik mijn levenslessen beter verankeren en het een plek geven. Terugkijken naar dit leven verbaasd het me niet waarom ik de angst en onzekerheid ervaar om mijn wijsheid toe te passen. Ik heb dit namelijk al eerder gedaan en ik ben hiervoor gestraft. Desondanks ik wist dat ik niet ‘legaal’ bezig was, ging ik er mee door vanuit een dieper weten. Ik heb er zelfs mijn leven voor gegeven. Dat geeft mij nu de kracht en dankbaarheid om mijn onzekerheid te laten varen en mijn ‘wijsheid’ een kans te geven om zich te ontplooien.

De toegevoegde waarde van vorige levens ontdekken

Het is misschien nogal raar om deze verhalen te lezen, dat kan ik begrijpen. Dat is het voor mij ook. Het effect wat het echter heeft opgeleverd is voor mij wonderbaarlijk. Duizend malen dank. Alsof er tijdens de sessie oude emoties of hoe je het ook wil noemen is losgekomen en ervoor heeft gezorgd dat ik er nu in dit leven anders mee om kan gaan.

Het gaat er nu in feite niet om of je er wel of niet in gelooft, het gaat erom wat je er mee kunt en hoe je er baat bij kunt hebben in dit leven. Echt een aanrader voor mensen die met vragen zitten die ze niet helemaal (in dit leven) kunnen plaatsen.

Nieuwsgierig naar regressie-reïncarnatietherapie?

Mocht je interesse hebben in een regressie-reincarnatiesessie dan raad ik je mijn therapeute (3e jaars) aan Ina Haverkamp (jongcoachen.nl). Ze is een mooi, eerlijk en oprecht mens met bijzondere kwaliteiten. Dankzij haar kan ik mijn weg vervolgen als een krachtiger mens of beter gezegd ziel.

Spirituele groei als onderdeel van holistische gezondheid

Met ons holistische gezondheidsplatform delen we gratis gezondheidsnieuws.

We delen over onze spirituele avonturen, gaan in op hoe je voeding als medicijn kunt inzetten, delen tips voor mentale gezondheid en delen insights over natuurlijk genezen.

Uit eigen ervaring, maar ook zeker van onze leden uit de holistische gezondheidsschool, weten we dat optimale gezondheid en ultiem levensgeluk een logisch gevolg zijn wanneer alle belangrijke pijlers in balans zijn.

Nog te vaak zien we dat de rol die mentale gezondheid in het totale gezondheidsplaatje onderschat wordt.

In onze missie om Nederland het gezondste land ter wereld te maken kijken we vanuit een holistische aspect waarbij fysieke gezondheid, mentale gezondheid, spirituele ontwikkeling en voeding in balans gebracht worden.

Lees meer over de holistische gezondheidsschool van Leef Bewust Nederland.