Ziek Zijn ervaren als een geschenk

leefbewust.nu
Ja, wat een titel … Ziek zijn ervaren als een geschenk???
Ziek zijn is in onze westerse wereld veelal iets wat vermeden moet worden, iets wat er niet mag Zijn. Wanneer symptomen van zelfs een lichte verkoudheid opkomen worden de symptomen al meteen bestreden door allerlei middeltjes, en vooral ook door eigen gedachte NEE dit kan ik nu niet gebruiken want ik MOET ……… We hebben allemaal geleerd dat we vooral productief MOETEN zijn en er geen tijd voor ziek zijn is. Daarom ook in de drogisterij voor alle klachten en kwaaltjes medicatie om het te bestrijden.

In onze westerse wereld zit het begrip Moeten er nogal diep ingesleten bij mensen. Ik moet echt nog even dit, of nog even dat en voor ik kan gaan zitten en mijn rust pak moet ik toch ook nog echt even…….Ook wanneer we in aanraking komen met moeilijke stukken in ons leven, zoals ontslag, verlies van een dierbare op wat voor wijze dan ook, conflicten met een dierbare en ga zo maar door dan hebben we geleerd om onszelf  aan de gang te houden. Zoals ook de moeder van haar kind(eren) altijd door MOET gaan.

Dat Ziek Zijn een diepere taal is die je als een geschenk kunt en mag ervaren daar zijn weinig mensen zich bewust van. Wat gebeurt er als je het bestrijden van de symptomen los kunt laten en je ipv de symptomen te bestrijden luistert naar wat de ziekte je komt vertellen? Als je in overgave kunt berusten en ziek mag Zijn van jezelf.? Als je je realiseert dat ziek Zijn, en ik schrijf Zijn met een hoofdletter, gaat beschouwen als een deel van jou Zijn, als een taal die jou Ziel via jou lichaam spreekt om je iets duidelijk te komen maken? Dan kan ziek Zijn een enorm geschenk zijn wat je geschonken word!

Ik Zelf heb dit al meerdere malen in mijn leven bewust moge ervaren, zo ook heel recent nog! Ik ging in de middag heerlijk de natuur in, en werd daar zonder het gezien of gevoeld te hebben gestoken door een onbekend insect. In de ochtend was het helemaal mis, een grote dikke rode gezwollen plek en een rode lijn die over mijn arm naar boven toe liep. Geen idee wat dat betekende, maar mijn gevoel zei me dat ik meteen naar de dokter moest!

Aangekomen bij de dokter liet ik mijn arm zien en ja hoor, helemaal mis! Een lymphebaanontsteking en het begin van een bloedvergiftiging die binnen 14 uur zo ernstig was ontstaan door een bacterie die mijn bloedbaan was binnen gekomen. Toen begon mijn weerstand al op te komen met de vraag, wat moet hieraan gebeuren want ik wil geen antibiotica! Ik slik echt nooit medicijnen, zelfs niet voor de reuma die ik heb en me soms enorm teistert. Is er geen kruidenthee die ik kan drinken of een ander middel uit de natuur vroeg ik? NEE, dat was absoluut niet mogelijk want anders zou ik binnen 24 in het ziekenhuis terecht komen en bloedvergiftiging kan zeer levensbedreigend zijn! Binnen een uur moest ik meteen met de antiobiotica beginnen.

Na enkele dagen begon de antibiotica zijn werk te doen, de rode plek en rode lijn verdween. Maar ik Zelf was totaal alle controle kwijt, voelde me enorm slap, ziek en moe. Duizelig en misselijk van de medicatie. Kon en mocht niets doen. En daar in dat moment kwam het geschenk van Ziek Zijn duidelijk naar voren hoe vervelend de symptomen dan ook waren. Doordat ik letterlijk STIL werd gezet, ontstond er ruimte om zoals een Tom Tom mijn route te herberekenen en te ervaren op welke plek op mijn pad ik stil was komen te staan. Er ontstond ruimte om voorbij het ‘ik moet nog even dit en nog even dat’ de taal van mijn Ziel werkelijk te verstaan.

Het geschenk van het ziek Zijn voor mij? Toen ik naar de dokter fietste overviel een gevoel van angst me, mijn hand en pols waren zo gezwollen en pijnlijk dat ik dacht wat nu als ik mijn hand zou verliezen? Dan zou ik nooit meer mijn gave waar ik zo dankbaar voor ben kunnen beoefenen, energetische healings geven en masseren. Na wat dagen ziek Zijn ontstond er ruimte om emoties te voelen,  te ervaren en te doorleven waaraan ik onbewust voorbij was gegaan, deze wilde gevoeld worden! Het herstel van mijn ziek Zijn duurt nog voort, maar mijn geschenk voel en zie ik! Ik kom hier nog meer dankbaar voor mijn gave, en opgeruimder door het doorleven van diepe emoties uit!

Er zijn over dit onderwerp ook boeken geschreven zoals bijvoorbeeld, De zin van Ziek zijn door Rüdiger Dahlke en Thorwald Dethlefsen. En ook het boek De sleutel tot zelfbevrijding door Christiane Beerlandt.

[bol_product_links block_id=”bol_539ebce764006_selected-products” products=”1001004001567247″ name=”de sleutel tot zelfbevrijding” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.