Te druk om gezond te eten?

Leefbewust.nu

Vandaag op NU.nl lees ik in een artikel  dat jongeren vooral fit en ouderen met name gezond willen zijn. Jongeren tot 35 jaar willen fit zijn, eten meer fruit dan 10 jaar geleden, maar slaan regelmatig een maaltijd over. Ze hebben het te druk om gezond te eten.

Een paar jaar geleden had ik zoiets ook kunnen zeggen. Ik had twee interim klussen tegelijkertijd – in Amsterdam en Rotterdam- en werkte praktisch 7 dagen per week. Eten was voor mij geen prioriteit, mijn werk ging voor. Zo heb ik honderden crackers gegeten met voorgesneden plakken kaas, soep uit blik, kant en klare maaltijdsalades en sandwiches en liters cappuchino van het tankstation dan wel het treinstation. Eten deed ik als ik onderweg was tussen het telefoneren door. Meestal at ik ´s avonds nog laat, na 21.00 uur en ´s ochtends schoot het er vaak bij in.

Gelukkig weet ik nu beter! Sinds mijn leven in de bergen heb ik veel meer tijd en dus ook aandacht voor eten. Ik eet heel gevarieerd, drie keer per dag en het liefste eet ik elke dag vers. Ik vind het zonde om eten weg te gooien, dus eet ik soms twee dagen hetzelfde.

Als moeder van een dochter van 9 weken vind ik het steeds belangrijker dat ik let op wat ik eet. Voor mezelf, maar straks ook als voorbeeld. Bovendien geef ik borstvoeding, dus worden alle goede stoffen door de kleine uit mijn lichaam gezogen. Om de voorraad van rijke voedingsstoffen extra goed op peil te houden, slik ik bijvoorbeeld elke dag al sinds mijn zwangerschap omega 3 vergi plus caps van Ringana met extra vitamine D3. Voor mij zijn dat echt happypills! Omega 3 wordt meestal uit vis gehaald, maar omdat de vis het zelf ook moet winnen uit algen, heeft de maker van mijn caps het direct bij de bron gezocht: algen. Klinkt logisch. De hoge dosis vitamine D3 helpt om je vrolijk te blijven voelen. Zeker nu het zo´n grijze zomer is en we de zon amper zien. Meer over deze plantaardige Omega 3 caps.

Ik eet weliswaar afwisselend en haal veel van de bio-boer, maar ik red het niet om 5 keer per dag fruit te eten, meestal blijft het bij 2 stuks. Ook eet ik gedurende de week veel te weinig groente. Ik ben dol op sla, maar alle andere groente vergeet ik dan soms een beetje. Daarom vind ik het een uitvinding dat er natuurlijke voedingssupplementen zijn. Als fundament voor mijn voeding. Ik ben sinds 2 jaar groot fan van de hightech producten van het Oostenrijkse merk Ringana. Zo roer ik dagelijks een pakje superfood door mijn yoghurt (pack A, pack c of pack 4). Met een mix van vitamines uit zongerijpte groente, fruit, noten, bessen en nog veel meer. Voor het oog gooi ik er vaak nog wat noten overheen en soms maak ik het af met een lepel bio-honing. Zo heb ik in een handomdraai een bakje yoghurt boordevol goeds, waar ik mijn dag niet beter mee kan beginnen. Dus te druk om gezond te eten, dat hoor je mij niet meer zeggen! Het is met zulke ongekend hoogwaardige voedingssupplementen van Ringana juist heel makkelijk om gezond te leven. Hoe meer je er mee bezig bent, des te leuker het wordt.

Lees ook: makkelijk gezond leven

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.