Natuurlijke powerdrankjes tegen slaaptekort

Sinds de geboorte van mijn dochter, slaap ik heel anders. Veel lichter en ik moest er in het begin soms wel elk uur uit om de kleine te voeden of gerust te stellen. Inmiddels ben ik een jaar verder en gaat het al stukken beter, maar nog steeds zijn de nachten korter dan ik gewend was. Ik moet het nu vaak doen met maximaal 6 uur slaap, als ik geluk heb aan een stuk en soms in twee keer drie uurtjes.

Nooit geweten dat ik daarmee ook zou functioneren. Het is even wennen, maar na een gegeven moment lukt het ook prima om de dag door te komen. Soms hoort er een flinke suiker-shot bij, waar ik eigenlijk liever niet tevaak aan toe wil geven. Dus ik probeer ook rond een uur of drie een natuurlijke groene en 100% biologische matchathee. Een super gezonde energiebooster van antioxidanten om je lichaam net dat extraatje te geven om je middag door te komen.

Matchathee
Matchathee, het is groene poederthee gemaakt van theebladeren uit Japan die in de schaduw groeien. Daardoor gaan minder waardevolle inhoudsstoffen verloren. Bovendien worden de gehele bladeren met granieten molenstenen fijn gemalen tot theepoeder, dus ook de bladnerven en steeltjes, die ook boordevol werkstoffen zitten.

Om je een idee te geven, matcha wordt in ORAC eenheden gemeten (Oxygen radical Absorbance Capacity).  100 gr matcha bevat 168.500 ORAC eenheden, daar moet je heel wat broccoli (100 gr – 1.510 ORAC eenheden), granaatappels en goijbessen (100 gr- 25 300 ORAC eenheden) voor eten wil je dat halen!

Door de warmte kun je je ook wel eens extra sloom voelen. Extra veel water drinken en ook een koude matchathee vind ik dan lekkere opkikkers voor tussendoor. Verder eet ik op echte warme dagen minder zwaar en eet ik het liefste alleen maar vers fruit en rauwkost.

Powerdrankje
Soms heb ik echter een behoorlijke dip maar slaapt de kleine overdag net niet zo dat ik me dan ook even op bed kan ontspannen. Wat dan mijn redding is? Een energiedrankje van ananas, gember en wortel.

♥ 1/2 ananas
♥ 3 wortelen
♥ Een stukje gember

Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in stukken (de kern kun je ook prima juicen!). Was de wortel en snij in stukken. Stop alle ingrediënten in de juicer. Giet het sap over in een glas en enjoy!

Loop je daarentegen met chronische moeheid rond, dan lijkt het me beter om even naar de arts te gaan.

Wat zijn jouw tips tegen wegtrekkers?

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.